Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Katrineholms SK FK KSK Futsal

Följ

KSK Futsal

Följ oss för uppdateringar
Följ
Katrineholms SK FK
Fotboll
KSK Futsal
Futsal Div. 2 Herr Södermanland 2022/2023
Tabell
Lag M V O F P
1 Futsal Klubb Eskilstuna 14 13 0 1 39
2 Trosa-Vagnhärad SK 14 11 0 3 33
3 Katrineholms SK 14 9 0 5 27
4 Trosa Balkan FC 14 8 1 5 25
5 Runtuna IK 14 8 1 5 25
6 FC Kurdtuna 14 3 1 10 10
7 Katrineholms AIK 14 1 1 12 4
8 Stjärnhovs IK 14 1 0 13 3

Match

Futsal Klubb Eskilstuna

11 - 7
Vilstahallen
28 januari 2023
14:30

Katrineholms SK

Referat

Referat: Futsal Klubb Eskilstuna - Katrineholms SK

Serien närmar sig sitt slut och efter våra förluster i början av serien börjar det nu bli dags för revanchmöten och efter att vi löste Trosa Balkan för någon vecka sedan var det nu dags att ta revansch även mot FK Eskilstuna. Hemmamötet var skapligt jämnt men Eskilstuna kontrade ut oss då. Därav var ett stort fokus inför matchen att stänga ytorna och kanske vara lite mer defensiva och inrikta oss på kontringar själva. Tålamod var nyckelordet inför dagens match.

Det var mer ordnad samling denna gång och vi hade iaf nio spelare på plats i god tid inför match. Däremot lite problem kring detta med benskydd där vissa har problem att få med sig dessa till match. Hampus var dock säker på att han tog med sig sina men när det skulle bytas om var de borta. Anton var lite misstänkt eftersom hade likadana men bevisen få så Hampus fick lösa benskydd på annat sätt.

Till matchen och för dagen var vi bra påslagna från början. Det var tydligt att FK Eskilstuna hade 4-5 spelare av riktigt hög kvalité och därefter föll nivån rätt snabb. Det blev därför varierande tempo i matchen. Vi har riktigt bra tålamod där vi spelar bra defensivt och försöker hugga när det är läge. Det blir lite avvaktande och de rena målchanserna få. Det är en individuell prestation av Daud som bryter dödläget när han går förbi sin kille och vänder skottet i första hörnet och det är riktigt snyggt.
Deras 10:a ar riktigt duktig med bollen men också lite nonchalant och spelar med hög risk. Detta nyttjar Bago på ett perfekt sätt och snor bollen när han blir lite saktfärdig och placerar in 2-0 men då börjar vårt missflyt för dagen. Bedömningar kan alltid göras men detta är tyvärr helt fel av dommaren för det är en klar och tydlig brytning utan ruff men det blir bortblåst och signalen kommer extremt sent när bollen redan ligger i mål. Vi fortsätter dock med bra spel och efter fint inspel blir Daud upphakad och vi får straff. Tyvärr bränner Daud den och som vanligt räcker det inte med det utan efter en hörna kvitterar Eskilstuna också till 1-1. Vi fortsätter dock spela bra och efter riktigt fint inspel av Hampus till Abukar som är mitt i slottet men felvänd och använder då en klack för att styra in ledningsmålet till 2-1.

Ytterliggare en gång tappar vi ledningen snabbt och de får återigen kvittera efter hörna. Daud svarar dock igen med mål efter passning från Anton och vi leder igen. Det blir dock så att vi återigen tappar ledningen och nu är det en väldig matchavgörande situation. Likt förra matchen hamnar en KSKare på mållinjen bakom Neo, denna gång är det Plantin. Han försöker sanneligen inte ta bollen med armen och gör sig väl inte heller direkt större utan armarna längs kroppen men det är en arm som stoppar bollen från att gå in. Domaren blåser straff och visar gult kort men efter en stunds konfererande byter de till rött kort. Handsregleln är så sjukt svår och tolkas olika överallt, i min värld borde det bli straff när man hindrar ett mål med armen även om det inte är meningen och med målchansutvisningsreglen antar jag att man inte kan bestraffas på annat sätt även om det är sjukt hårt. Sedan räddar Neo straffen på ett starkt sätt men den går förstås direkt tillbaka till straffskytten som sätter returen.

Det blir stökigt därefter för när Plantin försvinner och vi har pga sena återbud på båda extra spelarna ingen att sätt in i bytesrotationen utan får gå runt på sju spelare och om det är det som stökar till det eller om det blev för mycket fokus på bedömningen vid straffen är svårt att säga men ur tomma intet kan Eskilstuna på ett alldeles för enkelt sätt göra två mål till på de sista tre minutrarna och efter vår fina halvlek ligger vi ändå under med 3-5 vilket verkligen inte speglar matchens första tjugo minuter. Vår första halvlek är bra men vi har verkligen fått alla marginaler mot oss och även förstås en del oskicklighet när vi inte sätter de lägen vi skapar.

Vi har dock en god känsla inför andra och flytet måste vända någon gång. Tyvärr spelar vi då betydligt sämre i inledningen av andra halvlek. Eskilstuna offrar nästan en kille i försvarsspelet som ligger startklar på kontring. När vi då har lite för dåligt passningspel kan vi inte straffa dem när de fuskar i försvarsspelet. Flera gånger väljer vi att skjuta när vi inte hittar passningar och då mitt på försvare så det blir kontringar och deras taktik ger resultat. Eskilstuna gör 4 mål på dryga 10 minuter på sina snabba spelvändningar. Efter en timeout knyter alla händerna i fickorna och vi tar bort de enklaste missarna och stressar fram misstag från dem. Vi kryper allt närmre, Daud gör 4-9 och nästan direkt efter gör Noak 5-9. Vi fortsätter och de är lite för nonchiga så vi kan stjäla boll och Bago gör 6-9 och strax efter sätter Daud 7-9 och det är med en 3,5 minuter kvar. Vi har ytterliger ett par bra lägen men vi blir för offensiva och släpper hemjobbet lite för mycket så de kan kontra in 10-7 och strax efter 11-7.

Eskilstuna vinner och det är tydligt hur mycket bättre de är i ledning än i underläge. Vi skulle därav behövt få med oss mer från den starka första halvleken och fått in några kantbollar. Vårt regelrätta 2-0 hade varit fint att spela på och kanske kunnat kontra på. När de fick spela på sin ledning i andra kunde några av deras snabba killar rinna igenom och avståndet blev för stort innan vi började upphämtningen.

Vi gör ändå en bra match under ca 30 minuter men skulle behövt lite stolpe in. När det är så högt tempo och alla inte är fullt tränade och några är istället slitna på grund av att de är nedtränade (spelarna själva kan völja vilken grupp de vill tillhöra) så blir det jobbigt att vara en gubbe mindre i bytena och det röda kortet på Plantin blir kostsamt. Det är nästan märkligt men det är alltså vårt tredje röda kort denna säsong och alla för hands. Har knappt varit med om detta någonsin tidigare. Vi får nu bita i och avsluta snyggt mot Trosa nästa helg och Runtuna hemma veckan efter även om vi inte kan nå kvalet längre.
Var hade då Hampus benskydd tagit vägen ? De låg förstås i luvan på jackan så Hampus hittade dem enkelt på vägen ut till parkeringen efter matchen.
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Daud Mowlid Farah 1 4 1 1 0 5
Linus Hurtig 1 0 3 0 0 3
Anton Bago 1 1 0 0 0 1
Mohamed Abukar 1 1 0 0 0 1
Noak Hurtig 1 1 0 0 0 1
Anton Halvarsson 1 0 1 0 0 1
Hampus Öhlin 1 0 1 0 0 1
Patrick Plantin 1 0 0 0 1 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Neo Grimborg 1 0 0 0 7 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 13 nov 2022, 17:30 Katrineholms SK - Futsal Klubb Eskilstuna 6 - 11